fbpx

ONTDEK DE MOOIE ATB-SPORT

arrow-leftvan beginner tot de ervaren rijderarrow-right

Een sportief specialisme van Op Noord is het mountainbiken en mountainbike verhuur.

Specialisme:

Al jaren specialiseren wij ons in mountainbiken en mountainbike verhuur. In eerste instantie vooral gericht op onderwijs en groepen, maar de laatste jaren richten we ons ook op meer de individuele aanpak.

Met ingang van seizoen 2020, hebben we ons complete fiets aanbod vernieuwd. Volledig aangepast aan de laatste ontwikkelingen op fietsgebied. We bezitten 65 mountainbikes die te gebruiken  zijn vanuit Op Noord, maar iedere denkbare locatie is mogelijk. De eigen label fietsen beschikken over een SRAM 1X 12 schakelsysteem, geveerde voorvork en 27,5 inch wielen. Maten voor deelnemers vanaf 1.45 meter tot 2.05 meter.

Clinics i.s.m. Mountainbikeclinics.com:

Beginners clinic:
Je hebt weinig tot geen ervaring en je wilt de basisprincipes van het mountainbiken leren?
Onder leiding van een ervaren en gecertificeerde mountainbike-instructeur leer je de technieken van het mountainbiken.

Eerst worden de basisprincipes zoals schakelen, remmen, klimmen, afdalen, bochten behandeld. Eenmaal de techniek onder de knie gaan we richting een MTB parcours of trekken we de bossen in. Tijdens de rit gaat de instructeur met u mee. Op diverse punten zijn verschillende leermomenten ingebouwd. Een goede rijtechniek is de basis voor volledige controle over de mountainbike. Wij voorzien je van tips, zodat jij kunt genieten van een geweldige mountainbike ervaring.

  • Tijdsduur van deze clinic is 3 tot 3,5 uur.
  • Prijs clinic € 42,50
  • Meerprijs evt. huur MTB + helm speciaal tarief € 12,50
  • In verband met de geldende RIVM maatregelingen, uitsluitend als de regels het toelaten. Er volgens z.s.m. nieuwe data!

Beschikbare data voorlopig:
12 december
9 januari 
24 januari = VOL
7 februari = VOL
20 februari
14 maart

 

Ouder / Kind clinic:
Samen met je zoon of dochter genieten op de mountainbike en er op uit in de natuur.
Onder begeleiding van onze instructeurs leren jullie allereerst de basistechnieken van het mountainbiken op het terrein van op Noord in Eindhoven. Bochten, remmen, klimmen en afdalen komen aan bod. Hierna gaan jullie onder begeleiding van de instructeurs een leuke uitdagende route (MTB Best) rijden waarin de techniek wordt toegepast. Tempo van deze mountainbikeclinic wordt aangepast op het niveau van de deelnemers.
Een mooie belevenis in de natuur. Aanrader voor iedere ouder met actieve kids.

Prijs voor ouder / kind clinic van +/- 2,5 tot 3 uur is € 69,95. Dat is voor de combinatie van kind/ouder.
In verband met de geldende RIVM maatregelingen, uitsluitend als de regels het toelaten. Er volgens z.s.m. nieuwe data!

Beschikbare data voorlopig:
19 december ouder / kind clinic
6 februari ouder / kind clinic

De clinics vinden plaats in de weekenden tussen 10 en 13 uur.

Niet in het bezit van een mountainbike? Geen probleem, indien je de clinic vanuit de locatie Op Noord boekt, kun je bij ons een mountainbike huren tegen een sterk gereduceerd tarief van €12,50. Wij zorgen ervoor dat je mountainbike voor de clinic klaar staat, inclusief geschikte helm.

Ben je een ervaren fietser en wil je werken aan je skills of kennismaken met Enduro of Downhill neem dan rechtstreeks contact op met onze collega’s van www.MOUNTAINBIKECLINICS.com en geef aan dat wij je hebben doorgestuurd.

Ga naar inschrijf formulier beginners clinic .

Begeleide tochten:

Vanuit ons paviljoen rijden we onder leiding van een ervaren instructeur een sportieve tocht. Na een korte instructie rijden we een tocht variërend van 1,5 uur tot dag vullend, afhankelijk van het programma van de dag. Ideaal als familie activiteit, bedrijfsuitje of als onderdeel in een schoolsportdag. De route wordt zoveel mogelijk aangepast aan het niveau van de groep. Onze thuisbasis zijn de routes rondom Best en Nuenen. Van beginner tot sportief, jong of oud. Mountainbiken is er voor iedereen. Tochten zijn ook mogelijk in je eigen omgeving, aanraders zijn de tochten in Brabant & Limburg.

Losse verhuur  mountainbikes:

De mountainbikes zijn los te huur vanuit Paviljoen Op Noord (vooraf reserveren) á €21,50 per dag of €35,00 voor een weekend, incl. helmhuur. Grotere aantallen in overleg en levering mogelijk op alle denkbare locaties inclusief transport.

Kleine lettertjes:

Online reserveren verplicht! Vanaf €21,50 per fiets inclusief helm.
Afhaal uitsluitend op dinsdag t/m zondag tussen 10.00 en 16.00 uur.
Per online reservering brengen wij € 0,99 in rekening.

Bij afhaal vragen we je te legitimeren, zodat we kunnen controleren dat jij diegene bent die online heeft gereserveerd.
Bij de verhuur van een van een fiets vragen wij € 50,- borg (in contanten).
Als u de fiets weer in dezelfde staat retour brengt, dat betekent geheel schadevrij, dan krijgt u uiteraard de borg weer netjes terug. Zit er nieuwe schade aan de huurfiets dan zijn wij genoodzaakt om dat van de borg af te trekken. Bij schade zal in eerste instantie de betaalde borg worden aangesproken. Mocht de schade meer zijn dan de betaalde borg dan geldt de maximaal te vergoeden schade voor een mountainbike € 100,-

De fietsen zijn niet verzekerd tegen diefstal of schade. U bent als huurder aansprakelijk voor diefstal van de fiets. Na diefstal zal de inkoopwaarde van de betreffende fiets bij u in rekening worden gebracht.

Het is van zeer groot belang dat u zich aan de regels van het RIVM houdt:
Houd 1,5 meter afstand, zowel bij aankomst als tijdens je fietstocht. Blijf thuis bij 1 of meer van deze klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, koorts (38 graden of hoger). Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten. Vermijd fysiek contact met andere fietsers en hun spullen. Ga na het voltooien van de activiteit meteen weer naar huis, blijf niet hangen in het bos of de parkeerplaats. En ga vooral niet onderweg picknicken of iets dergelijks.
Volg de aanwijzingen van het personeel op ter plekke en hou je aan de regels zoals ontvangen bij de reservering.

Aangepaste tijden of speciale verzoeken? Neem hiervoor contact met ons op via de mail of bel 040 2568862.

MEER INFORMATIE

RESERVEER ONLINE EN HUUR VOOR SLECHTS €21,50

Wat bezoekers vertellen…

“Wat een leuke ervaring was de mountainbike clinic. Als gezin een sportief uitje, heerlijk. Eerst de basistechnieken leren en oefenen en daarna de geleerde zaken in praktijk brengen door naar het bos te gaan. Gerald is een geduldige en enthousiaste mentor die het beste in je naar boven haalt en duidelijk ziet wat een ieder in huis heeft. We komen zeker nog een keer terug. Bedankt Gerald!” Edwin Korsmit

“Heerlijk gefietst als bedrijfsuitje. Na een korte en duidelijke instructie zijn we met het hele team naar Best gefietst. Ter plekke opgesplitst in twee nivo groepen en daarna onder zeer deskundige leiding, een behoorlijk technisch parcours gefietst. Goed verzorgd materiaal en prima geschoolde instructeurs. Echt een aanrader! ” Sjaak van den Bosch

Covid-19 Update 😷

Welkom bij Op Noord,

Zaterdag & Zondag 12 tot 16 uur:
Koffie to Go (en thee & chocomel).
Midgetgolf met maximaal 2 personen per baan! 
Mountainbike & Stepverhuur.
Sportveldjes en Hardloopbaan gratis toegankelijk. 

Let op! Midgetgolf & Verhuur online reserveren!

Indien je reserveert ga je akkoord met de algemene voorwaarden en CORONA regels m.b.t. veiligheid personeel & overige bezoekers.

Blijf gezond en hopelijk weer tot snel,
Team OpNoord